Zajímavosti o Perthu

Nádherné pobřeží a klidná atmosféra jsou synonymy tohoto odlehlého města na západě Austrálie. Perth si v roce 2010 dokonce vysloužil od Globalization and World Cities Research Network titul světové metropole ideální pro život. Není se co divit, Perth má totiž dokonalé pláže, křišťálově čisté moře, vinařství všude kolem, i mnohá rybářská místa a za zmínku stojí i blízká vzdálenost od kouzelného Bali. V Perthu navíc zažijete pohodovou dovolenou bez houfů turistů a vyčistíte si hlavu.

 

Perth patří mezi nejlidnatější města Austrálie. V počtu obyvatel je na čtvrtém místě. Má skvělé podmínky pro vodní sporty, jako jsou potápění, surfování či dokonce kánoe. I když možná nepatříte mezi nadšené surfaře, kde jinde si to vyzkoušet, ne-li zrovna na západním pobřeží Austrálie? Místní často chodí sjíždět řeku Margaret nebo navštěvují nedaleký ostrov Rottnest Island, který je rájem vášnivých potápěčů. Pokud nejste zrovna dobrodružný typ, nezoufejte a užijte si jednoduše pohodu na některé z množství krásných pláží.

 

Jak se dostat letecky do Perthu

 

Australský Perth je stále více oblíben i u českých turistů. Levné letenky do Perthu umíte sehnat z Prahy, Berlína či Vídně, většinou však s jedním nebo dvěma přestupy. Přímé lety do Austrálie momentálně z našich končin žádné letecké společnosti neoperují. Průměrná délka letu do Perthu spolu s přestupy je 22 hodin. Rezervovat letenky do Perthu si můžete od od aerolinek Scoot, Qatar Airways, Emirates, případně Austrian Airlines, Korean Air či Lufthansa. Přistávat budete na mezinárodním letišti v Perthu (PER), které obslouží zhruba 15 milionů cestujících ročně.

Perth

Levné letenky do Perthu

VŠECHNY LETENKY DO PERTHU NAJDETE TAKÉ V APLIKACI PELIPECKY: